Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
RSS / XML Feed

RSS / XML FeedWat is RSS?

RSS is een manier van opmaken van tekst waarmee een computerprogramma makkelijk de inhoud kan lezen en snapt welk deel van de tekst iets doet en hoe dat gedeelte eruit moet zien. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf.

Wat kun je met RSS?

RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van nieuws. Een computer kan het nieuws als het ware naar zich toetrekken en op een bepaalde manier aan het gebruiker presenteren. Je hoeft dus niet meer zelf de websites langs om te kijken of er nieuws is, maar laat de RSS-reader het werk voor je doen..

Wat heb je nodig voor RSS?

De meest gebruikte toepassingen met RSS zijn de zogenaamde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms. Ze verzamelen alle teksten waar jij je op geabonneerd hebt en geven een snel overzicht hiervan. Je hoeft dus niet meer al deze websites langs om te kijken of ze veranderd zijn, of dat er bijv. nieuwsberichten zijn toegevoegd. Daarnaast geven de meeste van deze programma´s je een seintje als er nieuws op een website verschijnt. Dat spaart je dus veel tijd, als je dagelijks dezelfde websites bezoekt.


Paardensport Salland | KNHS regio Overijssel RSS / XML Feed

Paardensport Salland | KNHS regio Overijssel biedt verschillende feeds aan. Zo kan je jezelf ´abonneren´ op de feeds die jouw interesse hebben. Je hoeft de onderstaande URL alleen maar in je RSS-reader te plakken.

Op de hoogte blijven van alleen de laatste nieuwsberichten? Gebruik; deeplink.php
Op de hoogte blijven van alleen nieuwe reacties? Gebruik; deeplink.php?items=forum
Op de hoogte blijven van alleen de laatste aanbiedingen en producten? Gebruik; deeplink.php?items=shop
Op de hoogte blijven van alle veranderingen op deze website? Gebruik; deeplink.php?items=nieuw


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail

RSS-reader


©2024 Webdesign Z73 Website CompanyRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.